Tandbehandling

Et sundt og velfungerende tandsæt er altafgørende for hestens funktion, trivsel og optimale præstation. Tygges maden ikke ordentligt, kan det give sekundære problemer i mave-tarmkanalen i form af f.eks. forstoppelse eller fejlgæring.

En af de hyppigste årsager til problemer i hestens mund er tandspidser. Jo finere og mere forarbejdet, foderet er, jo mindre bruger hesten sine tænder, og derved kan der udvikles tandspidser. Problemet kan også skyldes et skævt tandsæt, en manglende tand osv. Uanset årsag til tandspidser, giver de problemer. Både i forhold til normal tyggefunktion, men også i forhold til ridning, fordi det gør ondt i hestens mund, når spidserne stikker i kinder og tunge.

Hvor ofte hesten har behov for tandraspning, er meget individuelt fra hest til hest, men vi anbefaler, at alle heste får lavet en regulær mundhuleundersøgelse og en eventuel raspning mindst én gang årligt. Nogle heste har lidt mere specielle problemer med deres tænder, som f.eks kroge, ramper eller bølgebid. Disse situationer kan betyde, at hesten har brug for lidt hyppigere eftersyn af sine tænder. Hvad din hest har brug for, kan vi tage en snak om, næste gang, vi besøger dig.