Laboratorie

Vi har et moderne laboratorie og kan tilbyde flere forskellige tests af gødningsprøver.

Ægtælling - Undersøgelse af æg pr. gram gødning. Giver en god indikation af ormebyrden i dit hestehold.  (kræver min 4 gram gødning pr. hest). Svar efter 1 dag.

Larvedyrkning - Undersøgelse for blodorm. Testen tager 10-14 dage.

Bændelorm - undersøgelse for bændelorm (kræver min 30 gram gødning). svar efter 2 dage

Vi anbefaler, at der bliver undersøgt gødningsprøver på din hest mindst to gange årligt, forår og efterår. For at undgå resistens hos ormene og for at kunne hjælpe med at lave en parasitstrategi for din besætning, kræver det et indgående kendskab til besætningens status, og det er her, gødningsprøverne kommer til sin ret.

Der kan være stor forskel på behandling for den enkelte hest, eftersom parasitbelastning påvirkes af alder, opstaldningsforhold, foldskifte osv.

Ifølge dansk lovgivning er det ikke tilladt blot at udlevere ormekur uden forudgående diagnosticering, og når vi samtidig kender til de aktuelle resistensproblemer, giver det mening, at undersøge gødningsprøver, og give en målrettet behandling med det rette ormemiddel, istedet for blot at behandle alle regelmæssigt, som tidligere, uden at vide om der er et behov eller ej.

 

IMG_5906.JPG