Kiropraktik

Et lille udsnit af de mest almindelige symptomer på kiropraktiske problemer.

Hesten er stiv og ubalanceret under ridning

Muskel asymetri

Smerter i muskler og led

Rygsmerter evt. sadeltryk

Hesten viser tegn på smerte eller ubehag under ridning

Går uens, går på to spor

Bruger ikke forpart/bagpart optimail

Der kan være mange andre sympyomer , hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte klinikken.

Første kiropraktiske behandling

Når hesten skal have sin første behandling vil der altid blive foretaget en forundersøgelse. Hesten bliver mønstret og longeret med henblik på en vurdering af hestens balance, bevægelser og hvordan den bruger sig. Der vil blive spurgt til hestens anvendelse og eventuelle sygehistorie. Herefter bliver hele hesten gennemgået kiropraktisk.

Kiropraktik kort fortalt

Kiropraktik er påvirkninger af dyrets nervesystem gennem specifikke og målrettede justeringer af hestens led. Det er især rygsøjlens hvirvler, der rettes fokus mod, fordi der her er den største koncentration af nerver i kroppen, men også lemmer, ribben og kæbeled er væsentlige områder, når noget ikke fungerer optimalt i hesten.

Ganske forenklet kan man forklare kiropraktik med, at når et led ikke fungerer optimalt, sendes besked til hjernen herom. Hjernen sender besked retur til det pågældende område om, at der skal kompenseres og aflastes her for at undgå yderligere overbelastning.

Hvis denne aflastning og kompensering står på i længere tid, kan der nemt opstå stivhed og nedsat funktion andre steder i kroppen. Med kiropraktik kan man via påvirkning af nervesystemet "fortælle" hjernen, at leddene med nedsat funktion, igen fungerer som de skal.

 

IMG_6024.JPG