Kastration

Vi udfører de fleste kastrationer stående, dvs, hvor hesten er bedøvet, så den stadig kan stå op. Udover den beroligende medicin, får den lagt lokalbedøvelse i hud, sædstrenge og testikler. Desuden får den smertestillende medicin. I henhold til lovgivningen får hesten ikke antibiotika forebyggende. Efter indgrebet anbefales at lade hesten stå i boks resten af dagen. De efterfølgende dage er det vigtigt, at hesten får foldmotion, som forebygger og mindsker væskeophobning omkring såret. Et komplikationsfrit forløb vil medføre en opheling af såret i løbet af ca 10 dage. Herefter kan hesten sættes i arbejde igen. Tilstøder der komplikationer i form af ekstrem væskeophobning, blødning eller infektion, kontakt da venligst dyrlægen.

I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at kaste hesten til kastration. Dvs. hvor hesten bedøves i fuld narkose. Dette gøres helst udendørs på et blødt areal.

Det er mest optimalt at lade sin hest kastrere i kølige perioder, hvor insektbelastningen er minimal. Dette mindsker risikoen for infektion i såret.